El 20 de juny ens plantem pel Lleure

Vine amb la teva tenda de campanya a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

El sector laboral del Lleure Educatiu i Sociocultural està fortament amenaçat i per això sortim al carrer, per reivindicar unes condicions dignes i justes. Ens erigim com un sector que té un alt pes específic dins la societat catalana, no tan sols per cultura, tradició i història sinó també perquè som treballadores de l’educació.

Eduquem en espais tan diversos com escoles, centres cívics, casals infantils i juvenils, casals de gent gran, museus, projectes comunitaris o cases de colònies, entre d’altres. Tot i la precarització que plana sobre el nostre sector laboral tenim un paper actiu en la societat, treballem pel desenvolupament educatiu i sociocultural de la població, i a més, juguem un paper determinant en la conciliació laboral i familiar.

S’està negociant el nostre conveni col·lectiu. D’ençà la reforma laboral del 2012 aprovada pel PP i CiU, aquestes negociacions afavoreixen a l’empresariat que té totes les facilitats per poder bloquejar el conveni en cas que no li sigui satisfactori. Si transcorregut un any no s’arriba a cap acord aquest conveni pot desaparèixer i amb aquest totes les nostres condicions laborals. L’any vencerà el proper 7 de juliol de 2013.

La classe treballadora s’enfronta al que és un dels atacs més cruels cap als nostres drets laborals. Anys de lluita i mobilització en defensa dels convenis col·lectius poden quedar en un no res si no ens plantem. Ara mateix, no ens queda cap més alternativa que la mobilització i la pressió cap als culpables, sense un sector aixecat i mobilitzat estem venudes.

Amb tot, la Generalitat i les diferents administracions municipals estan sent les primeres responsables de la precarització de les treballadores del Lleure, de les externalitzacions i privatitzacions de serveis públics, de la temporalitat laboral, de les retallades i tancaments de serveis socials… La mercantilització de l’educació no formal situa el nostre sector sota les urpes de les lleis del mercat i promou l’empobriment de la classe treballadora. Des de la sectorial del Lleure Educatiu i Sociocultural de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) denunciem les pràctiques nocives de l’administració i la culpabilitzem del conflicte entre patronals i treballadores. Exigim a Ajuntaments i Generalitat que promoguin la defensa dels drets de les treballadores i que es posicionin a favor de la ultraactivitat indefinida dels convenis col·lectius.

El 20 de juny a la Plaça Sant Jaume: planta’t pel Lleure.

Contra l’eliminació de la ultraactivitat indefinida en els convenis col·lectius.
Perquè no volem un conveni congelat.
Perquè no acceptem el xantatge de la patronal.
Perquè creiem en un model de lluita de base i col·lectiva.

Vine amb la teva tenda de campanya a plantar-te pel Lleure.
(Que recomanem que portis? Tenda de campanya / Contracte Laboral / Sopar / Lot)

16.00 h Inici, plantada de tendes
17.00 h Punt d’Informació Laboral (PIL)
19.00 h Formació en drets laborals
21.00 h Assemblea Oberta de Treballadores del Lleure Educatiu i Sociocultural
23.00 h Final

cartell-lleure-20-juny

Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari