Eleccions Sindicals a Scolarest (Asistentes Escolares S.L.).

Des de la secció sindical de la COS a Asistentes Escolares S.L. (Scolarest) volem obrir un procés participatiu amb motiu de la convocatòria d’eleccions (a la província de Barcelona) per a formar el comitè d’empresa d’Asistentes Escolares S.L. (Scolarest).

Creiem que és molt interessant –i, per la nostra forma de funcionar, obligatori-, obrir aquest procés a tot el gruix de treballadores d’aquesta empresa, ja que totes les decisions i accions que s’hi duguin a terme ens condicionen. D’aquesta manera, també les treballadores ens sentirem més implicades a l’hora de forjar l’estratègia a seguir i els punts principals del programa sindical, sempre treballant de manera horitzontal i totalment assembleària.

Així, us convoquem a una Assemblea Extraordinària el dia 11 de març a les 19:30 al Casal Jaume Compte de Sants al Carrer Muntadas, 24, per tal d’abordar entre totes el tema de les eleccions sindicals que s’apropen; alhora que proposem un seguit de punts a tractar i debatre-hi:

Es positiu i/o necessari que l’assemblea de treballadores d’Asistentes Escolares, S.L. (Scolarest) es presenti a les eleccions i que d’aquesta manera les treballadores puguin escollir almenys entre dues opcions sindicals (ja que en totes les eleccions anteriors només es presentava CCOO com a única opció)? Quin és el suport que hi ha al darrera d’una proposta sindical alternativa? És viable?

És molt important l’assistència a aquesta assemblea, pel fet que d’aquí possiblement en podrà sortir una candidatura o no (segons la resposta de les treballadores). Si no hi poguéssiu assistir, seria interessant que us poséssiu en contacte amb nosaltres a través del nostre correu (scolarest@sindicatcos.cat), per tal de poder dir la vostra entorn a tot això exposat en aquest comunicat o, simplement, per donar suport a l’assemblea.

Aprofitem l’avinentesa per exposar uns punts mínims (que estarien inclosos en el programa) entorn a qüestions, problemàtiques i situacions existents a l’empresa, les quals seria interessant de tractar en la mateixa assemblea extraordinària:

  • Comunicació entre treballadores i Comitè d’empresa. Hi ha d’haver un espai de comunicació més fluït, que els correus no s’oblidin pel camí i, bàsicament, que el comitè d’empresa representi realment el conjunt de les treballadores i sigui l’òrgan que els faciliti el trasllat de les seves reivindicacions a l’empresa.

  • Relació entre les treballadores de l’empresa. Es podria millorar i fer més efectiva donant especial importància a l’assemblea, i sobretot treballant per no caure en l’assistencialisme perpetu i potenciar l’autorgantizació.

  • Perpetuació i acumulació de càrrecs al comitè d’empresa. Limitació de les nostres representants a una legislatura i a una limitació de càrrecs. Ara mateix, el comitè d’empresa de CCOO no compleix ni una cosa ni l’altra. A més, les mateixes persones es presentaran per 3a vegada consecutiva (almenys els primers llocs). On és la regeneració sindical? Aquesta no té lloc, amb l’acomodament i les polítiques dels sindicats del règim (el bipartidisme sindical de CCOO i UGT).

  • Il·legalitats i fraus de llei. És lícit i necessari utilitzar totes les eines sindicals que tinguem a l’abast (cosa que no s’ha fet fins ara), per a defensar i millorar les nostres condicions laborals. L’aturada parcial de la nostra tasca laboral o directament el dret de vaga són eines útils i necessàries per a convertir les nostres reivindicacions en drets. Les treballadores afiliades a la secció sindical de la COS a Scolarest vam aconseguir a la conciliació d’una convocatòria de vaga (sense necessitat d’arribar a realitzar la vaga en qüestió) que els nostres contractes passessin a millors condicions (de la forma fraudulenta d’obra i servei a fix discontinu), malgrat el poc pes numèric que representàvem, fet que fa pensar que, si ens fem més fortes en nombre i unitat, podem aconseguir tot allò que ens proposem.

  • Transparència. Cal garantir-la per davant de tot en qualsevol dels contextos i situacions, fent públiques totes les informacions sobre les persones que conformarien l’hipotètic comitè d’empresa, així com les seves activitats, formacions, transports, sous, hores dedicades, etc.; alhora que les actes de les reunions del mateix comitè, dels membres de COS Scolarest si s’escau i, sobretot, les de les reunions amb l’empresa. Com a dada, en 8 anys de CCOO a l’empresa no hem vist res de tot això.

  • Lluita per un conveni just i decent. Això s’aconsegueix treballant colze a colze amb les treballadores i la sectorial del Lleure de la COS (que també funciona en altres empreses) per aconseguir un conveni digne, fora de les pràctiques pactistes, opaques i desmobilitzadores que han portat fins ara els sindicats grocs.

Secció Sindical de la COS a Asistentes Escolares S.L. (Scolarest)

cartell-lleure-11-març-2015

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s