Coordinadora Obrera Sindical (COS)

Qui som…

La COORDINADORA OBRERA SINDICAL (COS) és una organització sindical que lluita per la defensa i millora dels interessos dels treballadors i les treballadores. La COS nasqué l’abril de 1987 i es declara hereva del sindicalisme de classe i nacional històric (SOC, CCTT, CSTC…) i de les diverses i plurals expressions que l’han encarnat.

ELS EIXOS DE LA NOSTRA LLUITA SÓN:

La Independència. La COS és orgànicament i funcional independent de les administracions i de les patronals, així com de tot tipus d’organització: política, religiosa, econòmica, grup de pressió, etc.

La Defensa dels treballadors i de les treballadores. Defensem l’acció organitzada de la classe treballadora en la salvaguarda, tutela, suport i promoció dels seus interessos fins al nostre alliberament com a classe en tots els terrenys, però especialment en el nacional, l’econòmic, el social i el laboral, en la perspectiva d’una democràcia socialista, és a dir, d’una societat sense classes.

La Unitat territorial. El nostre àmbit d’actuació és el de la nació catalana, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Entenem que, malgrat les divisions administratives i polítiques, aquest territori representa una unitat social i econòmica a tots els nivells, i que per tant, ens calen organitzacions d’àmbit nacional complert, tant a nivell polític com sindical que responguen a les necessitats reals del territori. És per això que l’àmbit d’actuació irrenunciable de la COS és el del conjunt de la nostra nació. Així mateix, en aquest sentit, donarem suport a totes les iniciatives que tendeixen a trencar les divisions que ens separen i que treballen per la unitat territorial.

PER QUÈ APOSTEM?

Per un sindicalisme alternatiu que no viu de les subvencions, que s’autofinança, per un funcionament assembleari -com a mètode de participació, consulta i decisió- contrari a la professionalització de la lluita sindical; i partidari de la rotació i revocabilitat de les responsabilitats directives a tots els nivells del sindicat i de la vida sindical a l’empresa i a la societat.

Per la solidaritat internacionalista. Treballem agermanats amb tots els treballadors i les treballadores de les altres nacions dels estats francès i espanyol i del món sencer, ja que només la solidaritat ens portarà a la nostra emancipació, sobretot ara per poder encarar amb garanties la globalització econòmica i la seua deriva neoliberal.

Per una societat no sexista. Lluitem per la plena igualtat de drets i d’oportunitats entre dones i hòmens i potenciem la participació paritària d’ambdós sexes en tots els òrgans del sindicat i de la societat.

Per l’equilibri amb la natura. La defensa de la naturalesa a través de la lluita ecològica és una prioritat perquè el desenvolupament humà no pot fer-se des d’una òptica economicista espoliant els recursos fins el seu esgotament. Es tracta d’una lluita per la democratització d’un consum racional i contra les grans empreses que abarateixen costos a canvi del patrimoni de tots.

Per la sobirania nacional. El poder de decisió de la societat catalana en el marc dels estats espanyols i francès (i europeu) és inexistent. Per això, des de la nostra perspectiva sindical, treballem per una legislació laboral i econòmica que ens siga pròpia, per un marc de relacions laborals propi, on els treballadors i les treballadores disposem dels nostres òrgans de decisió. No volem que allò que ens afecta més directament siga decidit -a les nostres esquenes- a París o a Madrid.

Per la diversitat. Assumim el respecte per totes les creences ètiques, religioses, filosòfiques… de l’afiliació. En aquest sentit, ens comprometem a defensar els treballadors i les treballadores immigrants, garantint-los la plena igualtat de drets dins de la nostra organització, alhora que lluitem per la convivència i la unitat de drets en el nostre país i a lluitar, amb fermesa, contra tota manifestació, declaració o acció de continguts o motivacions xenòfobs o feixistes. Perquè entenem que el rebuig a l’immigrant no és sinó que una manifestació més de l’explotació de classe.

QUÈ ET PROPOSEM?

– L’eficàcia de l’acció col.lectiva i la possibilitat de participar en l’organització -des de la pròpia empresa, l’estructura territorial / sectorial o a nivell nacional- del sindicat.

– La garantia de la llibertat d’expressió, del respecte a la pluralitat i la possibilitat de participar, a tot nivell, en el funcionament, debat intern, tasques i/o accions del sindicat.

– La informació i formació sindical, a través dels mitjans -escrits, informàtics, publicacions…- o activitats, debats, cursos… que disposa el sindicat.

– L’assessorament jurídic en qualsevol punt del nostre àmbit territorial.

– La solidaritat efectiva del sindicat en favor de qualsevol afiliat quan aquest passe dificultats a causa de la seva actuació sindical o en defensa dels principis i finalitats que inspiren la COS.

És per això que et demanem que t’unisques a nosaltres. Cal treballar per un sindicalisme d’àmbit nacional, contrari a tota injustícia, que pose en pràctica la solidaritat i el suport mutu enfront l’individualisme i la competivitat imperant.

Organitzem la nostra força, construim el sindicalisme de classe i nacional!

faldo_cosnacional

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s