Qui ha escollit a les persones que estan negociant en nom de tots? PER LA DEMOCRATITZACIÓ DEL PROCÉS

Ja tenim a la vista, per fi, un nou moviment d’un dels dos sindicats presents a la taula de negociació del proper conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural. El proper 7 de novembre CCOO ha convocat diverses trobades (Barcelona, Vic, Martorell, Tarragona, Lleida i Vilanova i la Geltrú) per, segons escriuen, “informar de la situació del tercer conveni del sector”.

Valorem positivament aquestes reunions però creiem que disten molt del que hauria de ser una negociació d’un conveni col·lectiu. De moment, només ells tenen la informació, només ells poden negociar, només ells tenen les actes, només ells saben en quin punt estar la negociació. Però cap llei prohibeix obrir la negociació al conjunt de les treballadores del sector i prendre decisions col·lectives. De fet, seria el més democràtic i un exemple d’empoderament de la classe treballadora.

Per altra banda, qui ha escollit a les persones que estan negociant? A qui rendeixen comptes? Nosaltres no hem escollit a ningú! Des de la COS reclamem unitat d’acció de les treballadores i entenem que aquesta passa per una democratització sincera del procés, per una participació horitzontal del conjunt de les treballadores del sector. I sabem que aquest que no és paper de la Patronal, només està en mans dels sindicats negociadors fer aquest pas.

És per tot això, i més, que des de la COS hem decidit organitzar una Assemblea Oberta  el proper 6 de novembre per tal que les desposseïdes, les desinformades, puguem organitzar-nos.

Lluitant, també estem educant!

Per la democratització del procés!

 

Coordinadora Obrera Sindical – Socioeducatiu i del Lleure

cartell-lleure-6nov13

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari